Mlekara Kuč šalje još proizvoda u Rusiju

Bez autora
Jun 19 2011

Mlekara Kuč iz Kragujevca isporučiće ruskom tržištu do kraja juna i drugi šleper proizvoda na osnovu ugovora o izvozu u Rusiju čija je ukupna vrednost milion dolara. Mlekara Kuč je jedna od šest mlekara u Srbiji koja je prošlog leta dobila sertifikat za plasman proizvoda bez plaćanja carinskih troškova na tržište Rusije, Kazahstana i Belorusije. Prvi šleper proizvoda je dopremljen početkom juna u Sankt Peterburg i spremaju se i za drugi do kraja ovog meseca, prema ugovoru koji predviđa isporuku po dva šlepera mesečno u ukupnoj vrednosti od oko 100.000 evra. U Rusiju je otpremljeno najviše namaza, kačkavalja i feta sira, kao i manja količina kiselog mleka i jogurta da se "isproba" potražnja i ovih proizvoda na ruskom tržištu. Partner mlekare Kuč u izvoznim poslovima na rusko tržište je firma "Meso i mleko" iz Sankt Peterburga. Mlekare Kuč je do sada plasirala svoje proizvode pored domaćeg i na tržište u Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Mlekara Kuč šalje još proizvoda u RusijuMlekara Kuč iz Kragujevca isporučiće ruskom tržištu do kraja juna i drugi šleper proizvoda na osnovu ugovora o izvozu u Rusiju čija je ukupna vrednost milion dolara, izjavio je danas direktor mlekare Jezdimir Kuč.

Mlekara Kuč je jedna od šest mlekara u Srbiji koja je prošlog leta dobila sertifikat za plasman proizvoda bez plaćanja carinskih troškova na tržište Rusije, Kazahstana i Belorusije.

"Prvi šleper proizvoda je dopremljen početkom juna u Sankt Peterburg i spremamo se i za drugi do kraja ovog meseca, prema ugovoru koji predviđa isporuku po dva šlepera mesečno u ukupnoj vrednosti od oko 100.000 evra", rekao je agenciji Beta vlasnik i direktor mlekare Kuč. Kuč je naveo da je u Rusiju otpremljeno najviše namaza, kačkavalja i feta sira, kao i manja količina kiselog mleka i jogurta da se "isproba" potražnja i ovih proizvoda na ruskom tržištu.

Partner mlekare Kuč u izvoznim poslovima na rusko tržište je firma "Meso i mleko" iz Sankt Peterburga.

Mlekare Kuč je do sada plasirala svoje proizvode pored domaćeg i na tržište u Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Kragujevačka mlekara Kuč je počela sa radom kao mala porodična firma 1992. godine, a trenutno upošljava 150 radnika i ima kapacitet od 63 tone dnevne prerade mleka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik